Veelgestelde vragen

Algemeen

Ontvang je een bijstandsuitkering, heb je een laag inkomen of verleen je mantelzorg dan kom je mogelijk in aanmerking voor aanvullende regelingen van de gemeente Zwijndrecht.

Klik hier voor informatie over de Kledingregeling

Klik hier voor informatie over de Mantelzorgwaardering

De gemeente Zwijndrecht is opdrachtgever voor de ZwijndrechtPas. Op dit moment worden twee regelingen uitgevoerd met de ZwijndrechtPas; de Kledingregeling en de Mantelzorgwaardering. De ZwijndrechtPas is bedoeld om de gemeente te verbinden met inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen.

Op de pagina aanbod vind je alle deelnemende aanbieders. Per regeling kan je zien bij welke aanbieders je het tegoed kunt besteden.

De ZwijndrechtPas is een duurzame stadspas die meerdere jaren mee kan. De regelingen worden jaarlijks opnieuw toegekend op de ZwijndrechtPas. Gooi de pas dus niet weg. Wanneer je een nieuwe pas wilt bestellen dan kost dit geld.

Laat je ZwijndrechtPas blokkeren. Mail je gegevens naar [email protected] en maak in je mail duidelijk dat jij je pas wilt blokkeren. Heb je een tegoed op je pas? Bel dan meteen met 088 538 70 78 om je ZwijndrechtPas te blokkeren. Zo voorkom je dat iemand jouw tegoed kan uitgeven. Een vervangende pas kost € 3,00. De pas wordt dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Door een account aan te maken kan je inloggen op de MijnPas omgeving. In de MijnPas omgeving vind je alle informatie over jouw regelingen; welke regelingen, saldo, geldigheid, etc..

Kledingregeling

Je ontvangt de kledingregeling op de ZwijndrechtPas. Wanneer je recht hebt op de kledingregeling dan ontvang je de pas ook dit jaar voor de kerstdagen.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur op telefoonnummer 088 538 70 78. Het is eveneens mogelijk om je vragen te stellen via e-mail naar [email protected].

Door in te loggen op de MijnPas omgeving op ZwijndrechtPas kan je zien van welke regelingen je gebruik maakt en wat het resterende saldo is gedurende de looptijd.

Mantelzorg

Je ontvangt de mantelzorgwaardering op de ZwijndrechtPas. Wanneer je recht hebt op de mantelzorgwaardering dan ontvang je de pas ook dit jaar aan het begin van het jaar.

De gemeente Zwijndrecht is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 078 – 770 87 87 (kies voor optie 1). Het is eveneens mogelijk om je vragen te stellen via e-mail naar [email protected]

Door in te loggen op de MijnPas omgeving op ZwijndrechtPas kan je zien van welke regelingen je gebruik maakt en wat het resterende saldo is gedurende de looptijd.

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor:

  • Mantelzorgers die zorgen voor iemand die woonachtig is in Zwijndrecht. De mantelzorger zelf hoeft niet per se in Zwijndrecht te wonen. 
  • Mantelzorgers die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving.
Wanneer je in aanmerking denkt te komen voor de mantelzorgwaardering dan kan je een aanvraag indienen door dit formulier in te vullen.

Lokale bedrijven

Als je aanbieder wilt worden van de ZwijndrechtPas, dan kan dat altijd. Stuur een e-mail naar [email protected] en wij nemen contact met je op.