Mantelzorgwaardering

In de gemeente Zwijndrecht zijn er ca. 1.300 inwoners die mantelzorg verlenen aan andere inwoners. Inwoners die zich voor plaatsgenoten inzetten zijn onmisbaar. De gemeente waardeert deze inspanning enorm. Des te meer omdat wij ons er bewust van zijn hoe intensief het bieden van mantelzorg kan zijn. Door naar elkaar om te kijken maken jullie Zwijndrecht iedere dag een stukje mooier. Daarom spreekt de gemeente Zwijndrecht haar waardering uit voor mantelzorgers en geven we een bedankje ter waarde van € 40,-.

Waar kan je de mantelzorgwaardering voor gebruiken?

De gemeente geeft jou de mogelijkheid om zelf te kiezen, uit ruim 25 aanbieders, waar je de mantelzorgwaardering wilt besteden. Zo kan je kiezen uit een bloemetje, ijs, boek, brood, banket en een flesje wijn. Maar ook supermarkten, fietsen- en schoenenwinkels doen mee. Het volledige aanbod van deelnemende winkeliers in Zwijndrecht vind je hier.

Wil je ook in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering?

Gedurende het gehele jaar kan je de mantelzorgwaardering aanvragen. Wanneer de gemeente jou de waardering toekent ontvang je deze als een tegoed op de ZwijndrechtPas binnen 14 dagen na jouw aanvraag thuis. Het tegoed is te besteden tot de laatste dag van het jaar. Daarna vervalt het tegoed. De mantelzorgwaardering is bedoeld voor:

  • Mantelzorgers die zorgen voor iemand die woonachtig is in Zwijndrecht. De mantelzorger zelf hoeft niet per se in Zwijndrecht te wonen. 
  • Mantelzorgers die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving.

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt?

Mantelzorg is breed, dit kan zorgen zijn in de zin van fysieke ondersteuning en emotionele ondersteuning. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering? Dan kan je bellen naar 078 – 770 87 87. Kies voor optie 1 als je vragen hebt rondom de mantelzorgwaardering.